VLLA

OVER VLLA

 

// VLLA AAN DE WILLEM ROELOFSSTRAAT SLUIT HAAR DEUREN

Na dertien jaar is het moment daar. VLLA heeft de deuren per 31 januari 2022 helaas gesloten. De plek op de Willem Roelofsstraat was altijd al tijdelijk. De locatie van VLLA heeft een woonbestemming gekregen, dit betekent dat VLLA tegen de vlakte gaat en dat er heel veel woningen gebouwd gaan worden.

De herinneringen van ontelbaar briljante feestjes sluiten we voor altijd in ons hart. De komende weken bouwen we VLLA af. Onthoud! Waar een deur dicht gaat, gaat er een open. Er komt weer iets nieuws, daar hebben we alle vertrouwen in. 

We zijn opzoek naar een en nieuwe locatie. Mocht je een tip, suggestie of connectie hebben voor een nieuwe creatieve bloeiplaats. Laat het ons weten!

VLLA creatieve broedplaats Amsterdam

// OVER VLLA

VLLA is een bar, club en creatief podium in Amsterdam, waar volop ruimte is voor (co-)creativiteit, experimenten en vermaak. Van theater tot dancefeesten, van exposities tot dinner&jazz, optredens van opkomende bands, cabaret, theater tot minifestivals en lezingen, alles passeert de revue in de nieuwe aankomende programmering van VLLA. De VLLA combinatie van creatief podium en de grote kunstige tuin is uniek in Amsterdam.

// ZEG EENS ‘VLLA’

VLLA spreek je uit als ‘vla’.

// CLUB

Je hebt clubs en je hebt VLLA. In clubs kun je dansen. In VLLA ga je los.

Jazz, funk, nu-disco, techhouse, electro, italo house, pop, garage punk, techno … VLLA geeft feestjes met organisaties die feesten tot een kunstvorm hebben verheven. Feestjes waarvan je achteraf zegt: “Dat was lekker!”. Knallen gegarandeerd!

// VOEDINGSWAARDE

Een avond VLLA levert je:

endorfine dopamine serotonine adrenaline
4 g (100% AWH) 3 g (100% AWH) 6 g (100% AWH) 5 g (100% AWH)

AWH = Aanbevolen Wekelijkse Hoeveelheid

// STOERE VERHALEN OVER VLLA

VLLA is door een drietal creatieve ondernemers –  Bart de Groot en Maarten de Wolff (van Buro Beehive) en Onno van der Grinten – opgestart in 2010. Een leegstaand uitvaartcentrum is omgebouwd tot een creatieve plek, met een kunstig interieur en opvallende muurschilderingen aan de voorgevel. In het aangesloten pand, waar voorheen de rouwkamers gesitueerd waren, zijn kunstenaars en creatieve ondernemers gevestigd. Zoveel mogelijk ma­teriaal is hergebruikt. Zelfs de oude koelcellen zijn optimaal benut: daar is destijds een geluidsdichte opnamestudio gebouwd, die tegenwoordig dienst doet als donkere kamer van een fotograaf.

In 2013 is de  ruimte naast VLLA in gebruik genomen door Marie-José Hamers en Bert Kramer, die op het grasveld naast VLLA een avontuurlijke culturele/architectonische proeftuin hebben gebouwd, compleet met jeu de boules-baan.

// VLLA PODIUM, FEESTJES EN FESTIVALS

VLLA biedt een podium aan kunstenaars en artiesten in alle disciplines.

// PUBLIEKE vs. PRIVATE RUIMTE

Naast de eigen programmering en andere publiekelijk toegankelijke events die VLLA in co-creatie organiseert, wordt VLLA ook regelmatig verhuurd als locatie voor vergaderingen, workshops, presentaties, brainstorms, discussie-avonden, fotoshoots, private dinners en recepties.