VLLA

THEFUNKYWEST

21 november 2015 / 19:00 - 03:00

THEFUNKYWEST

Amsterdam heeft duidelijk meer Funk nodig! Genoeg reden voor TFW om een nieuw Funk-feest op de kaart te zetten.

Met de hiphop-cultuur hoog in t vaandel open we een deur naar een subcultuurtje midden in ons kleine Amsterdam waar Breakdancers (B-boys en B-girls), Stand-up dancers, Lockers, Poppers in Amsterdam actief zijn. Zij geven de avond een extra funky-spirit met freestyle in een breakdance / standup battle van 19:00 tot 22:00.

Zet Monobros achter de draaitafels, met hun poetically mix van hiphop, oldskool, vingedrumming, scratchings. Versterk dat met keiharde Afrofunk en Soul door Dynamite Soul DJ team en gooi daar bovenop een lekker toetje Funk/Soul/Jazz, Tropische Afrikaanse en Braziliaanse ritmes. Een kwartet a la Funkiness it is! MC-koning BRETT SPITT nodigen we uit om deze essentiële mix even goed onder woorden te brengen.

De circel is rond met een live-art sessie op canvas van de bovenste plank, op de bovenste verdieping, en ons Funky-Food team, dat je voorziet van heerlijk funky indo-food.

SO GET YOUR FUNKY ASS TO THEFUNKYWEST, and let’s make this happen!

DJ’S / VINYL

MONOBROS

Een ‘non-average dj-team’ uit Amsterdam. Ze draaien strictly vinyl / cassette. Om het analoge hoog te houden in dit digitale tijdperk. Verwacht een raw en poetically mix van hiphop/old school electro/house & skits, altijd betrokken met een boodschap. Ze gebruiken live elementen zoals scratchings/vocoder vocal, synths, vinger drumming etc.

[FACEBOOK][MIXCLOUD][MIXCLOUD][SOUNDCLOUD]

DYNAMITE SOUL DJ TEAM (SOUNDER, PHAZE, REBELNO.1)

Dynamite Soul DJ Team bestaat uit DJ Sounder, Phaze & Rebel #1. Ze rocken sinds 2008 clubavonden & parties, vinyl only, en staan bekend om hun sterke mix van hiphop, (afro)funk, soul & breaks met een bboy-mentaliteit geserveerd.

Het trio, elk met hun eigen sound en specialiteit, komt voort uit het legendarische Hiphopcafe 4 Elementz, dat van 2006 tot 2009 een actieve organisatie van hiphop-evenenmenten in Amsterdam was. Naast de door Dynamite Soul zelf georganiseerde events draaien ze in verschillende clubs zoals Roest, de Duivel, Bitterzoet, Paradiso, Canvas, De Balie en meer events door het hele land.

LUCAS BENJAMIN

Lucas Benjamin is een echte platenconnaisseur die je meeneemt in de warme wereld van Soul, Funk en Jazz tot aan tropische Afrikaanse en Braziliaanse ritmes. Daarbij laat hij zich niet beperken tot één tijdperk: uit zijn naald vloeien jaren 70 nummers tot aan onuitgebrachte geluiden van de toekomst.

Als één van de residents van de befaamde Wicked Jazz Sounds-movement kan je hem regelmatig horen in de Sugarfactory waar je een palet aan muzikale traktaties kunt verwachten in de ruimste zin van het woord. Bereid je dus voor op een muzikale reis waar stilstaan geen optie is.

MC SHOWCASE

BRETT SPITT

Brett Spitt is geboren in de Bijlmer en op zijn 8ste naar Zaandam verhuisd, waar hij op zijn 16e in aanraking komt met Hiphop. Op zijn 18e ontdekt hij dat Hiphop voor hem een uitlaatklep is en zo begon hij zijn eerste verses te schrijven. In 2008 vormt hij samen met Linsteez, Menna en DSI-Bel de hiphopformatie ZOLARSEM. In 2010 verschijnt het eerste project ‘Illtronickzs vol. 1’ met gastbijdragen van Rosa Ana. Na een uitverkochte release party is menig podia in Nederland ondersteboven gezet met harde boombap beats en zuivere rijms tot aan het Bevrijdings Festival in Wageningen aan toe.

In 2012 verschijnt het officiële album ‘De Opstand’ in eigen beheer en verschijnt Brett Spitt zijn eerste soloclip ‘Zelfkennis’ die het haalde tot de XiteTV playlist. Met tracks als ‘Jeweetnix’, ‘Bengaboogy’, ‘Watweetjevandit’ en ‘Cruise Control’ laat Brett zijn veelzijdigheid horen als emcee en weet hij ook met snelle flows uit de voeten te komen. Onder de naam Benzohaai is Brett naast emcee ook als deejay achter de draaitafels te vinden en treedt hij samen met Linsteez regelmatig op als deejaycrew. Check zijn repertoire op www.zolarsem.com.

[BRETT SPITT SOLOCLIP  ‘ZELFKENNIS’]

BREAK / STAND-UP BATTLES

Van 19.00 – 22.00 organiseert FunkyWest in samenwerking met SuperFunk breakdance en standup battles, voor ‘The Funkiest Breaker of the West’ en ‘The Funkiest Stand-up Dancer of the West’. Meer informatie volgt snel!

FOOD

FUNKY-PEOPLE! Ons team staat klaar om jullie morgen vanaf 19:00 te voorzien van Funky Indo-food! Voor maar €6,50 kun je al een heerlijk gerecht bemachtigen.

KAARTVERKOOP

– Vroege Vogels: €6,00 [KOOP KAARTJE]
– Online Normaal: €7,00 [KOOP KAARTJE]
– Deur: €7,50

BIJ ZIJN

.Facebook

Resident Advisor DJGUIDE

Leuk? Deel het hier!