VLLA

SMOKIN’ JAZZ // Diner & Live Jazz

21 augustus 2015 / 18:00 - 03:00

SMOKIN' JAZZ // Diner & Live Jazz

Vrijdag 21 augustus starten we in VLLA met een nieuwe jazzavond. Smokin’ Jazz. Authentieke klanken die zo oud zijn als de muziek vloeien samen met authentieke gerechten. Bereid op open vuur, terwijl dampende jazz vanaf het podium over de tafels neerdaalt. Open flessen op tafel, en rijkelijk vloeit de tap! Mooier wordt een nazomeravond niet.

[Don’t understand Dutch? No problem. We’ve got an English translation for you right here.]

JAZZ

Marit

Zangeres Marit Rooijakkers en gitarist Roberto Garretón combineren eigen composities met die van roemruchte jazzmusici. Emotie, passie en nonchalance wisselen elkaar af. Marit werkt met musici met sterk uiteenlopende achtergronden en verdiende reeds haar sporen in de muziek. Zo stond ze onder andere op het podium tijdens het Bosche Jazz in Duketown.

DINER

Improvisatie is niet alleen van toepassing op jazz. Het is ook van toepassing op BusBQ. Zij koken op open vuur, grillen het vlees waar je bijstaat en smoken de hele dag door. Voor BusBQ bestaan geen tafelmanieren, en kan elk gerecht een beetje anders. Zo worden aardappels op het tafelkleed gegooid, serveren ze een gerecht in een papieren bakje, snij je met houten bestek en eet je vlees met je vingers. Alles mag. Zolang het maar écht is.

Terwijl jazz over de tafels knalt, bestaat het diner uit vier gangen:

Procureur met aardbeien

Op de dag gerookt varkensvlees, koud opgediend en geflankeerd door aardbeien met een toefje saus.

Vegetariërs vervangen het varkensvlees met een gegrild groentespiesje, en houden de aardbeien en de saus.

Geroosterde flespompoen

Als friet gesneden flespompoen, in olijfolie geroosterd met rozemarijn, en besprenkeld met limoen met een snufje zeezout.

Baconbomb

Met kaneel bestrooide appelblokjes, gerold in zelf gekruid rundergehakt, omwikkeld met bacon en bestreken met honing en bourbon. Anderhalf uur gerookt. Geserveerd met mais, koolsalade en alweer een toefje saus.

Voor vegetariërs grillen we een steak van watermeloen.

Gegrilde ananas

Op open vuur gegrild, met een beetje suiker. Geserveerd op een sausje van alcoholvrije pinacolada, en naast een bolletje mintijs.

Vooraf serveren we huisgemaakte tortilla’s met een dipsausje.

INGREDIËNTEN

Wij bereiden alles zelf. Van het sausje tot aan het hoofdgerecht. Hoewel we zoveel mogelijk biologische ingrediënten gebruiken, is niet alles biologisch. Soms is de kwaliteit van een ander vers product gewoon beter, en gebruiken we die. Het vlees komt van kwaliteitsboerderijen. De varkens, kippen en koeien die wij gebruiken hebben stuk voor stuk een goed leven gehad, en kregen prima voer. Dat merk je aan de kwaliteit.

DATUM EN TIJDEN

Vrijdag 21 augustus 2015

De keuken is open vanaf 18.00, en sluit om 22.30. De muziek begint om 19.00 en eindigt om 23.00. Dj Underfloor sluit de avond af met blues, funk en soul. We zijn tot 3.00 open.

PRIJS

De prijs van het viergangenmenu inclusief live-optreden bedraagt € 27,50 per persoon.

RESERVEREN

Reserveer je tafel door te bellen naar bellen naar 06 46 10 82 72, o.v.v. aantal personen, tijd en mobiel telefoonnummer. Eet je graag vegetarisch? Geef dat vooraf bij de reservering aan, dan houden we daar rekening mee.

BUSBQ!?!

busbq

BusBQ is een grill, barbecue, smoker en vuurton in één. Je kunt erop barbecueën, op open vuur grillen, warm en koud roken en stomen. Elke BusBQ wordt met de hand gemaakt, en is daarom uniek. Zoveel mogelijk gemaakt van hergebruikte materialen, zoals voedingsvaten, luchtinlaten, uitlaten, roosters en vuurmanden. Kijk voor meer info op de BusBQ-website of op Facebook.

WE ZIEN JE GRAAG

Facebook

artist guide   inwestmetmik   Nieuw-West-Express

Leuk? Deel het hier!