VLLA

LUISTERLUNCH #één

19 mei 2013 / 12:00 - 15:00

LUISTERLUNCH #één

Je komt binnen. De tafel is gedekt, één lange tafel. Het ruikt er naar vers brood en uit de keuken komt het geluid van een citruspers. Je gaat aan tafel zitten, je geeuwt en wrijft wat in je ogen. Want het is zondag half 1 ’s middags en dan doe je dat. En dan een lekker luie lunch. Je kletst een beetje en vraagt aan je buurman om de hagelslag door te geven. En dan? Een verhaal over vroeger of ‘wat je nog niet wist over de ui’. En dan muziek. Of een dichter. En je luistert. En denkt helemaal niets. Want het is zondag en dan doe je dat.

LuisterLunch is lekker lunchen met tussendoor 2 verrassingsoptredens van muzikanten, buiksprekers, dichters, verhalenvertellers of iets anders moois. Van te voren verklappen we niet wat je gaat zien en horen. Spannend hè? Maar mooi wordt het.

Voor de LUNCH betaal je € 12,50: een gedekte tafel vol lekker brood, croissantjes, fruit, hartigheden, zoetigheid en vers geperst sap.

Een plek voor de LuisterLunch moet je WEL van te voren per mail RESERVEREN bij linda@vlla.nl. Dan zorgen wij dat er genoeg sinaasappels worden geperst.

VLLA is open vanaf 12.00, de luisterlunch is van 13.00-15.00.

Voor de OPTREDENS die het eten opluisteren, werken we met WAARDEBEPALING ACHTERAF. Maar hoe werkt dat dan?
STAP 1. Je luistert naar wat je dan ook maar aan moois krijgt voorgeschoteld.
STAP 2. Je geniet. Of fronst je wenkbrauwen, verslikt je in je croissant, pinkt – als niemand kijkt – een traan weg. En praat er achteraf met je buurman over.
STAP 3. Je vergelijkt het optreden met de waarde van een bioscoopkaartje, de entréeprijs van het circus of desnoods met de prijs van een pak melk of een stropdas.
STAP 4. Uiteindelijk kom je tot een klein of groot geldbedrag en is er een hoed. Daar gooi je dat bedrag dan in. De inhoud van die hoed wordt aan de act meegegeven, want ook kunstenaars hebben brood nodig. Zo bepaal je zelf hoe waardevol je het optreden vindt.

.

Leuk? Deel het hier!