VLLA

LUISTERLUNCH // #vier

24 november 2013 / 13:00 - 15:00

LUISTERLUNCH // #vier

LuisterLunch is lekker lunchen aan een lange tafel met tussendoor 2 verrassingsoptredens van muzikanten, buiksprekers, dichters, verhalenvertellers of iets anders moois. Van tevoren verklappen we niet wat je gaat zien en horen. Spannend hè?

Je komt binnen. De tafel is gedekt, één lange tafel, met fleurige veldboeketten. Het ruikt er naar vers brood en uit de keuken komt het geluid van een citruspers. Je gaat aan tafel zitten, je geeuwt en wrijft wat in je ogen. Want het is zondag half 1 ’s middags en dan doe je dat. En dan een lekker luie lunch. Je kletst een beetje en vraagt aan je buurman om de hagelslag door te geven. En dan? Een verhaal over vroeger of ‘wat je nog niet wist over de ui’. En dan muziek. Of een dichter. En je luistert.  En geniet, of dwaalt weg met je gedachten, of bedenkt een nieuwe levensfilosofie, of lacht tot de tranen over je wangen rollen, of verstilt. 

/ Tijden /

Zondag 24 november
VLLA is open vanaf 12.00, de luisterlunch is van 13.00-15.00.
Na afloop kun je lekker uitbuiken en nakletsen op één van de VLLA sofa’s binnen of uitwaaien in de VLLA tuin.

/ Reserveren /

Je plek voor de LuisterLunch graag per mail reserveren via linda@vlla.nl. Dan zorgen Linda en Leendert dat er genoeg druiven op tafel worden gezet. De Luisterlunch gaat door bij minimaal 20 reserveringen, zodat we de performers waarde terug kunnen leveren in de vorm van geld en de vibe van een gevulde zaal.

LuisterLunch_VLLA_Amsterdam/ Lunch  /

Linda en Leendert zorgen voor een prachtig opgedekte lange tafel vol vers brood, croissantjes, fruit, kaasjes, charcuterie, huisgemaakte jam van Onno’s tante, zoetigheid, live gebakken pannekoeken, roer-ei, net geperst sap …. en soms ook versgebakken taart van Linda of soep met Liefde klaargemaakt door Leendert.

Kosten lunch: € 12,50

Koffie, thee, wijn en andere drankjes en de kosten van de optredens betaal je apart.

/ Luisteracts /

Tijdens de lunch wordt je verrast met twee luisteracts. Dat kan vanalles zijn. Een band, een dichter, een verhalenverteller, een astronoom, een filosoof, een kunstenaar, een cabaretier, of …..

LuisterLunch_VLLA_AmsterdamOm je een idee te geven,  in eerdere edities traden op: het zuchtmeisje Suze Wind, de dichterfilosoof Daan Doesborgh die met een verschraalde bierstem in omgekeerde rijtuigvolgorde praat en die je ook op Lowlands had tegen kunnen komen, liedjesschrijver en zanger Ro Halfide met Nederlands-Surinaamse roots die stiekem nog steeds verliefd is op Louise, de Overijsselse liedjesman Sem Sprang en een verhalenman uit Egypte met een steen op zijn hoofd die het woord Groningen beter uitspreekt dan de meeste Groningers zelf.

[[ LEES HET SUPERKORTE NIEUWSGIERIGMAKENDE VERSLAG VAN LUISTERLUNCH #DRIE ]]

Kosten luisteracts: waardebepaling achteraf

Waardebepaling achteraf? Wat is dat? Hoe gaat dat dan?
Het idee is dat je niet een vooraf vastgestelde prijs betaalt zoals bij een concertkaartje, maar dat je achteraf bepaalt wat je ervoor zou hebben gegeven. Uiteindelijk kom je tot een geldbedrag en is er een hoed. Daar gooi je dat bedrag dan in. En misschien ook een briefje met wat je van het optreden vond.  Zo bepaal je zelf hoe waardevol je het optreden vindt, en geef je waarde terug aan de performers op het podium. De inhoud van die hoed wordt aan de performers meegegeven, want ook kunstenaars hebben brood nodig.

 

/ Zegt ’t voort /

Ben je enthousiast over LuisterLunch? Zegt ’t voort! Via de knoppen hieronder kun je het heel makkelijk ‘liken’, google plussen, tweeten of mailen aan je buuf, je koffiemaatje, je alter-ego, je allerliefste tante of boezemvriend.

 

 

            Nieuw West Express

Leuk? Deel het hier!