VLLA

BEAT THE TUMOR // Zitakula, Stuart Mavis, Tenfold, Yakumo, Strik&Strak en Ineke Live

10 juli 2015 / 19:00 - 03:00

BEAT THE TUMOR // Zitakula, Stuart Mavis, Tenfold, Yakumo, Strik&Strak en Ineke Live

Luid samen met ons het weekend in! Bij een ondergaande zon trappen wij af voor een avond vol met vrolijke dansmuziek, intieme klanken, opzwepende deuntjes en gekkigheid. We gaan dansen voor een goed doel: bestrijding van kanker met een behandelplan op maat. Opbrengsten van de kaartverkoop komen volledig ten bate van de stichting Stelvio for Life.

LINE UP

We starten om 19.00 met een hapje in de zon met muziek. Vanaf 20.30 beklimmen de live artiesten het podium om jullie tot 03.00 te vermaken! Er is voor ieder wat wils:

PARADIJSTUIN – Zonsondergang, kletsen bij de vuurkorf en een hapje eten
SJANSTEMPEL – Dansen en feesten op muziek van bands, singersongwriters en plaatjesdraaiers
RARITEITENKABINET – Op ontdekkingstocht naar gekkigheid
DE DOKA – Vier stiekem je eigen feestje in de SILENT DISCO

Jazz Impro

Deze drie muziekfanatici zorgen voor een swingende entree met een mix van jazz-improvisatie, gepassioneerde soul en soepele pop. Tijdens het diner zorgt Bij.BRT voor heerlijke biologische BRT burgers (pulled pork & cole slaw) en homemade vegetarische falafel, en dit trio voor de grooves.

Zitakula

3voor12: ”Bij Zitakula is stilstaan geen optie.”

Zitakula is een afrobeat-experiment met vele richtingen.  Negen gasten. Eén miljoen invloeden. Alle negen voegen hun eigen ingrediënten toe aan de Zitakula-sound: funk, jazz, samba, rock, blues, hip hop en soul. Verwacht hypnotische ritmes en een strakke show, harde breaks, bezwerende vocals en veel improvisatie.

[ Facebook ]

Stuart Mavis (Eurosonic)

Dagblad van het Noorden: “Prachtige, klaterende popliedjes met meer dan een vleugje rap en soul.”

Stuart Mavis is een jonge singer-songwriter die het spanningsveld tussen pop, folk en hiphop opzoekt. Hij is geïnspireerd door Kanye, The Beatles en Dylan. Deze nuchtere melancholicus verzamelt al vroeg een band om zich heen, die hij liefkozend The Gang noemt: Shawn Buckles, Jurgen Gerlofs, Jurgen Scholtanus, Kareem Payer en Roald Hacquebord. Met slechts één demo online bouwt Stuart Mavis met zijn band een uitstekende live reputatie op en speelt onder andere op Rooie Oortjes, Noorderzon, Oerol en Eurosonic / Noorderslag, 3FM’s Freaknacht, Radio 538 en Popronde. Veel optredens eindigen in een vurige samenzang met het publiek.

[ Facebook ]

Tenfold (Popronde)

Singer-songwriter Tenfold vertelt met haar folky liedjes verhalen die je meenemen in haar gedachtenwereld. De vertolking wordt gebracht met een knipoog, die in combinatie met de melancholische ondertoon zorgt voor een relativerend contrast. Inspiratiebronnen als The Tallest Man On Earth en Fleet Foxes zijn terug te horen in haar zang- en gitaarspel. Tenfold trad al eens op in het voorprogramma van Moss en Tommy Ebben, 10 juli staat ze op het podium bij VLLA.

[ Facebook ]

Yakumo (Oerol, Welcome to the Village, Smeerboel)

Yakumo neemt je mee naar Tropical Space met hun percussieve hypnotiserende tracks. Hun nummers worden live, laag voor laag in elkaar gezet, met ruwe analoge synthesizers en dancefloor drum loops. Subtiel veranderende, betoverende melodiëen zullen je langzaam maar zeker meenemen op een trip naar verlaten tropische landschappen.

[ Facebook ] – [ Soundcloud ]

Strik&Strak (Funked Up XL, Beyond)

De grootste muzikale verrassing op Beyond

Strik&Strak draaien die plaatjes die gewoon AL-TIJD lekker klinken. Van JB funk tot en met smerige dikke grooves en van old skool Hip-Hop tot en met oude (funky) classics.

[ Facebook ]

Strik-en-Strak-zoek-het-strikje

Ineke Live (Anato, Dagverblijf, Playground Studio)

Onze kern is de midi-controller

INEKE live. De naam zegt het al: alles altijd live en alles door henzelf geproduceerd. Een feest om naar te kijken, een feest om naar te luisteren. INEKE live bestaat uit twee bazen met heel veel knoppen. Wat ze spelen? Noem het techno, noem het electro. Hoe dan ook: als je een nieuwe sound wilt horen waar je geen genoeg van kunt krijgen: check INEKE.

[ Facebook ] – [ Soundcloud ]

TICKETS

Beat The Tumor Festival Ticket: 15 euro [koop kaartje]

Tijdens het diner zorgt Bij.BRT voor heerlijke biologische BRT-burgers (pulled pork & cole slaw) en vegetarische falafel.
Losse foodtickets zijn voor 8 euro nog te koop aan de deur (inclusief entreekaartje 23 euro). Maar wees op tijd voor het eten, op = op!

Opbrengsten van de kaartverkoop komen volledig ten bate van de stichting Stelvio for Life. Door jouw komst naar Beat the Tumor help je om onderzoek naar kanker mogelijk te maken, voor een behandelplan op maat. Beat the Tumor is een initiatief van arts-onderzoekers verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kanker Instituut.

JOIN US

Facebook   .

Resident Advisor  DJGUIDE

BEAT THE TUMOR IS EEN BENEFIET FESTIVAL

Beat the Tumor is een initiatief van arts-onderzoekers verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kanker Instituut. Inmiddels wordt steeds duidelijker dat niet elke tumor hetzelfde is en dat er veel winst te behalen valt bij een ‘behandeling op maat’. Op basis van tumoreigenschappen zoals specifieke afwijkingen in het DNA kan een individueel behandelplan gemaakt worden. Om uit te zoeken welke eigenschappen een tumor gevoelig maken voor welke behandeling is nog veel onderzoek nodig. Door jouw komst naar Beat the Tumor helpen je om dit onderzoek mogelijk te maken. Opbrengsten van de kaartverkoop komen volledig ten bate van de stichting Stelvio for Life (www.stelvioforlife.nl).

Beat the Tumor is an initiative of PhD students at the Antoni van Leeuwenhoek – Netherlands Cancer Institute. It is becoming increasingly clear that no single tumor is the same and that there is much to gain with an individualized treatment plan. Such a plan can be made based on properties of the tumor such as specific aberrations in the DNA. To find out which properties sensitize a tumor to a specific therapy, much research is needed. By attending Beat the Tumor you can help realize this research. All profit from the ticket sales will flow directly to the foundation Stelvio for Life (www.stelvioforlife.nl) 

Leuk? Deel het hier!