VLLA

Upon.You X Cats&Dogs ADE 20/10: speelse tech-house en minimal om je oren!

11 oktober 2016 Nieuws

Op 20/10 kun je erop rekenen dat er speelse tech-house en minimal om je oren vliegt! Upon.You en Cats&Dogs brengen opkomend talent en muzikale meesters bij elkaar om Upon.You’s achtste verjaardag te vieren. En wie jarig is trakteert! Op een megalekkere line-up met o.a label-opperhoofd Marco Resmann, ONNO & Echonomist, wel te verstaan. Cats&Dogs residenten Mispoes, Ricky Doël en Wesley Roberts zijn natuurlijk ook van de partij en zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

Upon You Records werd in februari 2007 opgericht door DJ & producer Marco Resmann en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke kracht in de internationale elektronische muziek scene.

Het label is niet voor niets regelmatig te vinden in Berlijns geroemde en geprezen Watergate en de Berghain / Panoramabar. Resmann werd in het midden van de jaren ’90 muzikaal opgevoed in het kloppend hart van deze stad. Terend op een gevarieerd dieet van elektronische geluiden begon Resmann te werken aan wat zijn beroep van de toekomst zou worden.

Gedreven door zijn onuitputtelijke liefde voor house stapte Resmann op het podium, begon hij feesten te promoten en bouwde hij uiteindelijk zijn eigen studio op, waar hij zijn analoge producties continu aanscherpte. En met resultaat.

In de jaren erna bracht hij zijn eerste release uit onder Martin Landsky’s Intim Recordings en werd hij onderdeel van productie force Pan-Pot, waarmee hij de meer experimentele kant van minimal en techno herdefinieerde.  Zijn unieke mix van house en techno met een herkenbare twist en liefde voor gedetailleerde, complexe arrangementen kenmerken vandaag de dag zijn geluid.  Ook staat Resmann bekend om het feilloos spotten van aanstormend talent en laat dat nou net een belangrijke overeenkomst zijn met Cats&Dogs, want…

Kenmerkend voor Cats&Dogs is dat er niet alleen lokale en internationale populaire DJ’s worden geboekt, maar dat zij precies doen waar ze zelf zin in hebben.

Tessa Hofstra (aka Mispoes) liep Wesley en Ricky tegen het lijf, vrienden en DJ-partners in crime.  Hun vibe voelde als een match made in heaven: Cats&Dogs was geboren! Samen met Steffie Ditzel ontwikkelde Tessa zich als het muzikale duo Dobble, dat inmiddels een onlosmakelijk onderdeel is van Cats&Dogs. Met Club Up als thuisbasis heeft het Cats&Dogs concept zich afgelopen jaar ontwikkeld tot een feest dat staat voor het samenkomen van nieuw talent en ervaren muzikale meesters. Cats&Dogs’ residenten zoals Mispoes, Ricky Doël en Wesley Roberts hebben hierdoor een inmiddels een stevige naam weten op te bouwen.

Marco Resmann, ONNO & Echonomist tonen je 20/10 de diversiteit en de te gekke stijl van het Upon.You label. Samen met Mispoes, Ricky Doël, Wesley Roberts en Dobble wordt dit sowieso een ADE-feest waar je megalekker op kunt GAAN!

[Kijk op Facebook voor alle voorpret]

meet-the-team

[Alle ADE-feesten bij VLLA op een rij? Lees onze blog ‘Amsterdam Dance Event op z’n VLLA’s’]

Leuk? Deel het hier!