VLLA

Slowmotion Club X Vreemde Vogels closing ADE 23/10: “No matter how slow you go, as long as you don’t stop.”

17 oktober 2016 Nieuws

Bijna op de dag af, ontstond Slowmotion Club een jaar geleden vanuit een groep vrienden die een nieuw geluid willen horen binnen de Amsterdamse uitgaansscene en daarbuiten. De focus ligt op langzame elektronische muziek met invloeden vanuit de hele wereld. In Berlijn kennen ze dit geluid al wat langer. Daar is deze scene volop in ontwikkeling, maar ook in andere wereldsteden ontstaat er meer en meer ruimte voor deze sound. Op zondag 23 oktober neem je onder de hoede van Slowmotion Club en Vreemde Vogels in je eigen tempo afscheid van Amsterdam Dance Event 2016. We sluiten het ADE-walhalla dit jaar af in stijl met o.a. Ninze (live), Martha van Straaten, Yør Kultura en Sauerkraut.

Met tropical en slowmotion beats uit Leipzig, Berlijn, Amsterdam en Rotterdam dans je op 23 oktober de laatste ADE-energie uit je lijf

De Slowmotion Club is een collectief van artiesten en musici gevestigd in Amsterdam, met roots over de hele wereld. In slowmotion beats zijn geluiden, ritmes en muziek intenser en experimenteel, met aandacht voor het tempo. Lees: traag. Niet snel-snel-snel, maar diep en ontspannen. Met internationale slow-house selectors die je meenemen op een tour van geluiden en overal voor openstaan, kun je rekenen op een ons-kent-ons-(nog-niet)-sfeer die het publiek met elkaar verbindt.

 “No matter how slow you go, as long as you don’t stop.”

In een interview met Thump legt Slowmotion Club-kernlid Lola Villa haarfijn uit waar deze muzikale niche over gaat. De constante afwachting van en het verlangen naar een climax in een set, wordt zwaar overschat, vertelt ze in dat interview. Lola Villa: “Vergeet de climax, die is niet belangrijk! Mensen in Amsterdam zijn zo gewend aan climaxen, dat ze vragen: ‘Waar blijft-ie nou?’ Soms bereik je wel een climax in een set of op een Slowmotion-nacht, zeker. De opbouw naar de drop is veel heftiger, omdat hij veel langer op zich laat wachten. En vervolgens is die climax veel intenser en langer dan twintig seconden. Maar het gaat om de groove.” (Thump, 14 oktober). Om te laten horen wat ze bedoelt, maakte ze voor Thump een meer dan lekkere slomo mix. Die luister je hier.

Doe maar effe rustig zondag 23/10 bij Slowmotion Club x Vreemde Vogels closing at ADE.

[Kijk op Facebook voor alle voorpret]

[Alle ADE-feesten bij VLLA op een rij? Lees onze blog ‘Amsterdam Dance Event op z’n VLLA’s’]

Leuk? Deel het hier!