VLLA

Dagverblijf x China Pavilion breekt 22/10 de gesloten Chinese dance scene open tijdens ADE

5 oktober 2016 Nieuws
Dagverblijf ADE Kamara

China krijgt voor het eerst een podium op het Amsterdam Dance Event om zich te presenteren aan de rest van de wereld. Diverse promotors en artiesten uit Nederland die een innige band hebben met China, slaan de handen ineen en halen veelbelovend talent naar Amsterdam.

China Pavilion start al vroeg in de middag waar middels een netwerk event zowel de muziekindustrie als het publiek direct kan genieten van het talent uit China. Ondersteund door Nederlandse artiesten die regelmatig door China toeren en speciale gast-DJ’s uit Berlijn. Ook vertonen we de documentaire ‘Electrifying China’. We gaan door tot 3:00 uur in de nacht.

Op 22 oktober waan je je tijdens de ADE Dagverblijf China Special even in het muzikale oosten

Festivalorganisatoren, clubeigenaren, platenlabelmanagers én artiesten uit China komen bijeen om de gesloten Chinese markt open te breken. En dat is niet zomaar wat. Maar weinig Chinezen krijgen een visum om hun land uit te reizen. Om op te vallen in het muzikale landschap is het uitbrengen van muziek op buitenlandse labels en het toeren in landen buiten China essentieel.

Andersom is de gesloten markt van China een grote onbekende voor vele Europese en Nederlandse artiesten. Facebook, Youtube en Twitter is er geblokt. De bijna 1 miljard Chinezen die online en op hun smartphone muziek luisteren zijn niet bekend met buitenlandse artiesten. Mede dankzij Nederlandse pioniers die naar China zijn verhuisd om daar clubs te openen en festivals te organiseren is er een levendige scene ontstaan. Zowel in de meer underground sfeer (house/techno/electro) als de commerciële sound van EDM.

In het ADE China Pavilion treden live artiesten op met een audiovisuele show die voor het westen nog ongekend is.

Chinese artiesten zijn zeer visueel ingesteld en hebben een enorm divers patroon van Oosterse geluiden en oude traditionele muziekinstrumenten waaruit zij inspiratie halen om met eeuwen oude muziek deze om te zetten in elektronische dans muziek.Maar ook zullen de doorgewinterde techno en house liefhebbers versteld staan van het talent van Chinese DJ’s die voor Boiler Room in Shanghai en Beijing draaien en zeker niet onder doen voor helden uit Nederland en Europa.

Een van de bijzondere artiesten die optreden tijdens China Pavilion is Emmy Awards-winnaar Shanghai Restoration Project. Deze groep presenteert zich met een audiovisuele live-show en heeft enorm grote fanbase in China en Amerika. Bass Guo is de leadzanger, songwriter en bassist van de #1 reggae band van China Long Shen Dao en stond onlangs nog in Paradiso. Ook vliegen de Nederlandse Tommy Hendriks en de Chinees Rainbow Gao over uit Shanghai, bekend van het succesvolle festival YinYang festival op de Grote Muur van China.

[Kijk op Facebook voor alle voorpret]

 [Alle ADE-feesten bij VLLA op een rij? Lees onze blog ‘Amsterdam Dance Event op z’n VLLA’s’]

Leuk? Deel het hier!