VLLA

Eddy de Clercq: “Een DJ is een soort sjamaan, iemand die kennis overdraagt.”

19 augustus 2016 Nieuws

De Voorhoede organiseert zaterdag 20 augustus ‘Into Bliss’ in VLLA. Met veel feestgangers die al los gingen, toen house nog ‘house’ heette, nog lang voordat het grote publiek de house omarmde. Er werd uitsluitend met vinyl gedraaid.

Zo ook Eddy de Clercq, een van de pioniers van de Nederlandse dance-cultuur, die soms zelfs ook mixte met cassettebandjes.

“Gewoon vooraf scherp zetten, stickertje erop waar het begint en inmixen.” Hij wordt Nederlandse Godfather of House genoemd, al heeft Eddy de Clercq zelf niet zoveel met die titel. Hij richt zich liever op het nu, dan op het verleden. Wat blijft is dat hij nog steeds draait met vinyl, omdat dat gewoon veelllll beter klinkt dan mp3’s. Zaterdag neemt hij zijn lekkerste new beat, early house & techno platen mee uit zijn kelder vol vinyl aan de Keizersgracht in Amsterdam.

In een interview met 3voor12 vertelt Eddy de Clercq: “Ik vind een dj een sfeermaker. Een belangrijke man, maar meer een soort sjamaan, iemand die kennis overdraagt.

Ik weet dat het voor veel dj’s tegenwoordig niet zo is, maar dat vind ik zelf belangrijk. Elke nacht is voor mij een bouwsteen in een groter geheel van alles wat ik heb meegemaakt, als een langzaam groeiend koraalrif.”

Bij ‘Into Bliss’ bouwt Eddy de Clercq de dag en de nacht o.a. met Dj M-Cecile die bekend staat om haar ‘rare grooves’.

En de Voorhoede heeft nog een heel scala voor je klaarstaan in de line-up: Raderkraft [live], Dj Skanga, Budapest Delight, DJ E.T., The Shamaniac Movement, en 3 musketiers van de underground Errorkrew feesten: Rugon, Typical J en Kwik. Met z’n allen zorgen ze ervoor dat je zaterdag lekker opbouwend in een staat van ‘Bliss’ komt.

En er staat nog veel meer op het programma.

Voor wie wil, start de middag om 12:40 met een geleide meditatie. Media en machine artiest Erik Hobijn neemt zijn nieuwste uitvinding mee, De Friet Schieter. Je kunt meedoen aan grappige workshops Sfeerbeheer in de partytent, gratis genieten van een vegetarische maaltijd kan bij Guerilla Kitchen Amsterdam. En wil je liever zelf wat grillen? Leg dan wat op de bbq bij Joy Charcoal Stove Europe. Bring your own food!

[Kijk op Facebook voor updates]

[Of koop meteen een kaartje, kan ook! We hebben ook kaarten aan de deur]

Bij zijn = meemaken. Let’s get into bliss, our natural state!
intobliss

Leuk? Deel het hier!