VLLA

Let there Beelight! – 3D print designlamp die lief is voor de bijtjes

12 mei 2016 Nieuws

Heb je de nieuwe lampen van Beelight al gezien boven de bar in VLLA? 3D print, biologisch afbreekbaar én ze redden wilde bijen.  Tot en met 18 mei loopt een crowdfundingcampagne en kun je deze lamp met Early Bee korting kopen, waarmee je ook meteen de bijen steunt.

Design dat lief is voor de bijtjes

Het gaat niet goed met de bijen. De ontwerpers hebben daarom de Beelight bedacht: een blikvanger en sfeervolle lichtbron in je huis, die tegelijkertijd dient om de wilde bij te helpen. Een riant deel van de opbrengst, 25 procent maar liefst, wordt namelijk gedoneerd aan vier bijenprojecten die lief zijn voor de bijtjes: de bijentuin bij fort Vijfhuizen,  de bijentuin bij Villa Beehive, de bijentuin in Wageningen bij de Nederlandse vereniging van Bijenhouders, en de bijentuin bij In Mid West vlakbij het Mercatorplein. De donaties komen zonder overheadkosten terecht bij de bijenprojecten.

Groen geproduceerd

De Beelight lampen worden – zoals de bijtjes dat graag zien – ook groen geproduceerd. De lamp is gemaakt van PLA, een biologisch afbreekbaar materiaal. Door de lamp te printen, ontstaat er geen restafval tijdens het productieproces. De lamp wordt geprint op groene stroom van een windmolen van een boer uit de noordoost polder (via Vandebron). En de verpakking bestaat volledig uit gerecycled karton.

The making of a 3D print

Het printen van de lamp duurt 30-40 uur. Bekijk het YouTube filmpje om te zien hoe dat gaat:

Crowdfunding tot en met 18 mei bij Oneplanetcrowd

Tot en met 18 mei kun je via Oneplanetcrowd meedoen aan de crowdfundingactie, waarbij je de lampen met een Early Bee korting kunt kopen en er meteen dit goede bijendoel mee steunt.

Op dit moment is al 70% van het doelbedrag binnengehaald. Als nog 12 mensen een Beelight kopen, wordt het doelbedrag van 5.000 euro behaald. [Update 17 mei, 10:12 uur: 82% van het doelbedrag is binnengehaald, als nog 7 mensen een Beelight kopen wordt het doelbedrag behaald!] [Update 17 mei, 19:13 uur: 87% van het doelbedrag is binnengehaald, als nog 5 mensen een Beelight kopen wordt het doelbedrag behaald!]

Kijk op de crowdfundingpagina van Beelight hoe jij jezelf en de bijtjes kunt helpen met de 3D print Beelight designlamp.

[Lees meer op de Beelight crowdfundingpagina op Oneplanetcrowd]

Beelight winactie

Heb je geen cash, maar wil je graag op een andere manier helpen? Dat kan! Iedereen die dit Facebookpostje liket, (openbaar) deelt of een vriend(in) tagt, maakt kans op een Beelight: https://facebook.com/CLUBVLLA/posts/1112481032149367 

En koop je de designlamp via de crowdfundingactie, dan maak je kans op een tweede gratis Beelight als je je aankoop deelt:
– op Instagram met de hashtags #Beelight #savethebees #crowdfunding #design
– op Facebook met de tag @theBeelight
– of op Twitter met de hashtags #Beelight #savethebees #crowdfunding

Britt van Beelight aan het woord op Amsterdam FM

Op Amsterdam FM vertelt Britt, één van de Beelight teamleden, in 4 minuten wat de gedachte is achter de Beelight.

[Beluister hier het interview op Amsterdam FM over de Beelight en de crowdfundingcampagne]

Het brein achter Beelight

Bart de Groot, eigenaar van Buro Beehive heeft de Beelight zelf bedacht en ontworpen en gevormd tot een product. Hij studeerde ooit filosofie bij de UvA, heeft film en tv gemaakt en begon 10 jaar geleden met Beehive, een bureau voor creatieve concepten. Ongebruikte gebouwen heeft hij omgebouwd tot bedrijfsverzamelgebouwen waar zelfstandig ondernemers zich als bijen op een beehive nestelen en rondzoemen. Sinds 5 jaar richt hij zich met zijn zakelijke partner vooral op mobiele inrichtingen. Bart: “De bij is voor mij meer dan de basis van mijn bedrijfsnaam of een mascotte. Daarom deze ode en hulp aan de bij.”

bart-de-groot-beehive-beelight

Leuk? Deel het hier!