VLLA

Beat The Tumor 10/7 – All our heroes aligned

8 juli 2015 Nieuws

Beat The TumorTenfoldZitakulaStrik&StrakStuart MavisYakumo & INEKE live betreden vrijdag 10 juli het podium bij VLLA in Amsterdam. Alle opbrengsten van de kaartverkoop gaan naar Stichting Stelvio for Life, voor bestrijding van kanker met een behandelplan op maat. Het benefietfestival wordt georganiseerd door arts-onderzoekers Krijn Dijkstra (27) en Fleur Weeber (25), verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kanker Instituut.

Er is voor elk wat wils: een Paradijstuin waar je de zonsonsondergang kunt bekijken en kletsen bij de vuurkorf, een Rariteitenkabinet waar je je kunt laten schminken & andere ‘gekkigheid’, dansen & feesten doe je in de Sjanstempel op de muziek van hierboven en hieronder genoemde bands & DJ’s en wil je stiekem je eigen feestje vieren, dan ga je naar De Doka voor de Silent Disco. Bij een ondergaande zon trappen wij af dus luid 10 juli samen met ons het weekend in!

Wij vroegen initiator Krijn Dijkstra om alvast de timetable met ons te delen en de muzikale helden die optreden kort te introduceren.
..Komen ze!

19:00 – 20:30 JAZZ IMPRO

Deze drie muziekfanatici zorgen voor een swingende entree met een mix van jazz-improvisatie, gepassioneerde soul en soepele pop. Tijdens het diner zorgt Bij.BRT voor heerlijke biologische BRT burgers (pulled pork & cole slaw) en homemade vegetarische falafel, en dit trio voor de grooves.

20:30 – 21:00 TENFOLD

Tenfold by dannyboy.nl

Tenfold by dannyboy.nl

Was je zondag 21 juni in het Vondelpark?!? Dan heb je kunnen wegsmelten bij Tenfold, die schitterde in de finale van Mooie Noten. Met haar folky liedjes vertelt ze je verhalen die je meenemen in haar gedachtenwereld. De vertolking wordt gebracht met een knipoog, die in combinatie met de melancholische ondertoon zorgt voor een relativerend contrast. Inspiratiebronnen als The Tallest Man On Earth en Fleet Foxes zijn terug te horen in haar zang- en gitaarspel. Tenfold trad al eens op in het voorprogramma van Moss en Tommy Ebben, 10 juli zal ze jou akoestisch verleiden in VLLA!
[Even luisteren?]

21:00 – 21:45 STUART MAVIS

Stuart Mavis-BTT-VLLA-Amsterdam

Vrolijke nummers en melancholische liedjes wisselen elkaar af bij Stuart Mavis, die het spanningsveld tussen pop, folk en hiphop opzoekt. Hij is geïnspireerd door Kanye, the Beatles en Dylan. Samen met zijn band, die hij liefkozend The Gang noemt, trad hij samen met Tenfold op door het hele land en stond al op Oerol en Eurosonic. Zijn optredens eindigen steevast in een vurige samenzang met het publiek, dus smeer je stembanden maar vast!
[Even luisteren?]

22:30 – 23:30 ZITAKULA

Photo by Susanna Martins

Photo by Susanna Martins

Er is geen beter weer om Zitakula door je speakers te knallen! Zitakula? Dat is een exotische vogel, bij ons bekend als de groen-gele parkiet. Maar dat mag je meteen vergeten, want na vrijdag 10 juli zal Zitakula voor altijd in je geheugen gegrift staan als een explosieve mix van Afrikaanse ritmes, westerse funk en swing vanuit je tenen. Probeer maar eens stil te staan!
[Even luisteren?]

23:30 – 00:45 STRIK&STRAK

Strik-en-Strak-zoek-het-strikje

O, o, wat heb ik hier zin in! Onze Leidse vrienden Strik&Strak komen plaatjes draaien die gewoon AL-TIJD lekker klinken. Van JB funk tot en met smerige dikke grooves en van old skool Hip-Hop tot en met oude (funky) classics. Alvast een nummertje om in de stemming te komen!
[Plaatjes zoals deze]
[En deze]
[Ook uit het mapje van Strik&Strak]
[En wat dacht je van deze!]
[Echt AL-TIJD]

00:45 – 01:45 YAKUMO

Photo by Gijs de Boer

Photo by Gijs de Boer

Yakumo neemt je mee naar Tropical Space met hun percussieve hypnotiserende tracks. Hun nummers worden live, laag voor laag in elkaar gezet, met ruwe analoge synthesizers en dancefloor drum loops. Subtiel veranderende, betoverende melodiëen zullen je langzaam maar zeker meenemen op een trip naar verlaten tropische landschappen. Kortom: “八雲”
[Even luisteren?]

01:45 – 03:00 INEKE LIVE

Ineke-live-BTT-VLLA-Amsterdam

Als de zon op 10 juli dan eindelijk is gaan slapen, beginnen de jongens van Ineke Live pas net op stoom te komen. Dit Amsterdamse duo zorgt met een live mix van electro, funk en techno via hun midicontroller voor een stevige dosis vrolijke energie met een donker randje.
[Even luisteren?]

TICKETS

Beat The Tumor Festival Ticket: 15 euro [koop kaartje]

Tijdens het diner zorgt Bij.BRT voor heerlijke biologische BRT-burgers (pulled pork & cole slaw) en vegetarische falafel. Losse foodtickets zijn voor 8 euro nog te koop aan de deur (inclusief entreekaartje 23 euro). Maar wees op tijd voor het eten, op = op!

Opbrengsten van de kaartverkoop komen volledig ten bate van de stichting Stelvio for Life. Door jouw komst naar Beat the Tumor help je om onderzoek naar kanker mogelijk te maken, voor een behandelplan op maat. Beat the Tumor is een initiatief van arts-onderzoekers verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kanker Instituut.

TOT VLLA, WE ZIEN JE GRAAG!

Facebook  .

Beat The Tumor: benefiet door arts-onderzoekers voor behandelplan op maat

Beat the Tumor is een initiatief van arts-onderzoekers verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kanker Instituut. Inmiddels wordt steeds duidelijker dat niet elke tumor hetzelfde is en dat er veel winst te behalen valt bij een ‘behandeling op maat’. Op basis van tumoreigenschappen zoals specifieke afwijkingen in het DNA kan een individueel behandelplan gemaakt worden. Om uit te zoeken welke eigenschappen een tumor gevoelig maken voor welke behandeling is nog veel onderzoek nodig. Door jouw komst naar Beat the Tumor helpen je om dit onderzoek mogelijk te maken. Opbrengsten van de kaartverkoop komen volledig ten bate van de stichting Stelvio for Life (www.stelvioforlife.nl).

Beat the Tumor is an initiative of PhD students at the Antoni van Leeuwenhoek – Netherlands Cancer Institute. It is becoming increasingly clear that no single tumor is the same and that there is much to gain with an individualized treatment plan. Such a plan can be made based on properties of the tumor such as specific aberrations in the DNA. To find out which properties sensitize a tumor to a specific therapy, much research is needed. By attending Beat the Tumor you can help realize this research. All profit from the ticket sales will flow directly to the foundation Stelvio for Life (www.stelvioforlife.nl)

Leuk? Deel het hier!