VLLA

Verdomd lekker BusBQ’en bij Caravan #6 deze vrijdag!

20 mei 2015 Nieuws

Deze ‘VLLA op Vrijdag’ 22 mei hebben we de feestclan van Caravan over de dansvloer, hun zesde editie alweer. Met open barbeque natuurlijk (bring your own food) en deze keer een (gratis!) proeverij met BusBQ smokers. Rob van den Engel maakt de BusBQ’s met de hand en het eten ervan is verdomd lekker. Of je het daarmee eens bent – wij durven te wedden van wel – mag je deze vrijdag vanaf 18:00 uur zelf komen proeven.

Baconbomb en gerookte procureur

Tijdens de open barbeque laat Rob je twee gerechten proeven: een ‘baconbomb’ en een ‘gerookte procureur’. Beiden worden zo’n anderhalf uur gerookt, terwijl ze vooraf zijn voorzien van een droge marinade.

Fruit is the new barbecuesaus

Rob: “Die droge marinade is onder barbecue-liefhebbers bekend als rub en is gemaakt op basis van bruine suiker.” Het varkensvlees dat hij gebruikt voor de gerechten komt van Limburgse Kloostervarkens of Gaasterlandse Kruidenvarkens. Rob: “Het vlees wordt steeds geserveerd met fruit in plaats van barbecuesaus. Dat laatste is zo standaard als wat bij een barbecue, maar doet nooit recht aan het vlees.”

Zelf grillen en rubben op de BusBQ bij VLLA

Tijdens Caravan #6 bij VLLA op VRIJDAG mag je ook je eigen vlees grillen in de grote BusBQ, en als er tijd voor is mag je je vlees zelf roken met een rub die Rob voor je meebrengt.

Vakmanschap, hittebestendige lak en vuur

Elke BusBQ wordt met de hand gemaakt, en is daarom uniek. Het is gemaakt met een vat, en komt met een roestvrijstalen rooster, een thermometer, een vuurmandje en drie luchtinlaten en uitlaten waarmee je de temperatuur regelt. De boel is afgewerkt met hittebestendige lak, zodat je er met gemak een vuurtje op kan stoken. Dat doe je natuurlijk niet voordat je de lekkerste gerechten hebt gerookt of gegrild.

Verslavend lekker

Geloof me maar, na vrijdag wil je niet anders meer, you’re hooked. Gelukkig zijn ze ook te koop, vertelt Rob. Een BusBQ komt in twee formaten: groot en klein. De kleine heeft een inhoud van 60 liter, en de grote beschikt maar liefst over 210 liter. De kleine is te koop voor 315 en de grote komt vanaf 345 euro. Meer informatie over BusBQ vind je op busbq.wordpress.com en op facebook.com/busbq, zoals bijvoorbeeld dit heerlijke BusBQ-recept met bier en suiker. *Slurp*.

busbq-bier

Line-up

Zit je al te watertanden? Wij ook. En dan heb je de Caravan #6 line-up van vrijdag nog nie eens gezien:

– Simon Weiss  (Rush Hour, Voyage Direct, Compost Records, Amsterdam)
[ SOUNDCLOUD ]

– Jan Tomson (Rets Records, Tallinn)

– UffE (TARTELET RECORDS, Delusions of Grandeur, Amsterdam)
[ SOUNDCLOUD ]

Check de laatste voorpret via Facebook. 

Caravan-22-mei-2015

 

VLLA OP VRIJDAG en dus gratis entree

En het is VLLA OP VRIJDAG, dus gratis entree en flesjes bier voor 2 euro.

VLLA gaat vrijdag open om 18:00 uur.

Tot vrijdag!

Facebook

Leuk? Deel het hier!

1 Comment