VLLA

Als de Kat van House is: Niet individueel raggen, maar samen genieten van houselijke taferelen

29 mei 2015 Nieuws

We tellen af, nog maar ÉÉN nacht. Na een geslaagde eerste editie, organiseert ‘Als de Kat van House is’ op zaterdag 30 mei de tweede editie in VLLA. Met in de line-up de Berlijnse heerlijkheid Niko Schwind (gelieerd aan het platenlabel Stil vor Talent), Guy Gravier  (je kent ‘m waarschijnlijk al van De Nachtdivisie en Disco Dolly) en natuurlijk Lenny Harmony en Michael Sole van Tomorrow Is Now, Kid!

NIKO SCHWIND

Niko_Schwind_05_c_Andrej_Dallmann-640x426

De headliner van deze editie is de in Berlijn gevestigde DJ en producer Niko Schwind. Vanuit een diepgewortelde liefde voor house muziek, reist hij de hele wereld rond sinds 2001, met optredens in Europa, Australië, Thailand, Brazilië, de VS en Mexico. Ook tijdens DGTL festival werd het maar weer eens duidelijk dat hij als geen ander een gevoel van verbondenheid weet te creëren tijdens zijn sets. Tussen zichzelf en anderen alsook binnen het publiek.

[KAT VAN HOUSE VINDT DIT EEN LEKKERE PODCAST VAN NIKO SCHWIND]

GUY GRAVIER

Guy Gravier

Van Guy Gravier kun je een op soul geïnspireerd geluid verwachten, waarbij zijn affectie voor vocals en hi-hats je niet zal ontgaan. Naast zijn residentie bij De Nachtdivisie, host hij steevast de dinsdagavond bij Disco Dolly, waar hij elke week zijn muzikale kompanen uitnodigt om bijtijds het weekend af te sluiten of in te luiden; het is maar net hoe je erin zit. Van Bob Marley tot James Brown’s funking jack, van J Dilla’s ondoorgrondelijke drive tot hedendaagse motorcity legendes als Moodymann, van Theo Parrish tot Dr. Dre’s onberispelijke beats en de moderne erfenis van Daft Punk, van Richie Hawtin tot de tijdloze groove van Chic, ze horen allemaal thuis in zijn gevarieerde muzikale opvoeding. Om er maar een paar te noemen.

[KAT VAN HOUSE VINDT DIT EEN LEKKERE SET VAN GUY GRAVIER]

MICHAEL SOLE

michaelsole

House, Disco, Jazz-Funk, Soul en Garage behoren onmiskenbaar toe aan het geluid van Michael Sole –  “uitspreken als Soul, niet Solé! Okay?! “ – Als muziekliefhebber en -kenner en als vriend van de show is Michael regelmatig te vinden bij It’s House Music. Beïnvloed door o.a. Jeremy Underground Paris, Kerri Chandler, DJ Sneak,  The Roots, Jay Dee (RIP), Todd Terry en Melon, worden zijn sets gekenmerkt door soulful house en high energy tracks.

[KAT VAN HOUSE VINDT DIT EEN LEKKERE RELEASE VAN MICHAEL SOLE]

LENNY HARMONY

lennyharmony

Pure fijnproever, collector, wandelend muziekencyclopedie, deze woorden omschrijven Lenny Harmony allemaal. Naast draaien presenteert Lenny ook elke zaterdag It’s House Music met Alex Salvador en Tamer Salah. Geïnspireerd door grootheden als Theo Parrish, Rahaan en Moodymann brengt Lenny Harmony een selectie van deephouse, soul, disco en alles daar tussenin.

[KAT VAN HOUSE VINDT DIT EEN LEKKERE PODCAST VAN LENNY HARMONY ]

 

NIET INDIVIDUEEL RAGGEN, MAAR HOUSELIJKE TAFERELEN

Anne

‘Als de Kat van House is’ is een uit plezier geboren dier, moe van grote, opgeblazen feestjes waar de status quo vaker voor sleur dan voor sfeer zorgt. Zonder poespas begonnen in januari 2015 in de huiselijke setting van bar, club en podium VLLA, als het creatieve kindje van Anne van Egmond, vergezeld door Trouw-resident Melon, Tomorrow is Now, Kid!’s Lenny Harmony & Michael Sole en Absolutely Fabulous Housekat en host Elio Heres.

Zoals organisator Anne (27 jaar) het zelf beschrijft: “Ik wil back to basics wat feestjes betreft. Niet individueel raggen, niet degene naast je pas achteraf op een foto in de ogen kijken, maar mensen samenbrengen in een semi ons kent ons (nog niet) vibe. Zo’n avond waarop het onmogelijk is om stil te blijven staan. Houselijke taferelen, zo noem ik het. Dat is wat ik wil. Dat heet ‘delen’ lieve mensen – in het moment en real life.”

 

elio-heresWIN WIN WIN KAARTJE + 1 BIJ KITTIGE HOST ELIO HERES

Win kaartjes bij Absolutely Fabulous Kabouter & Kittige Kat Van House Host Elio Heres! Kijk [[ hierrrrrr ]] hoe je gratis toegang + 1 kan winnen!

Elio Heres maakt de winnaar zaterdag 30 mei bekend. Sowieso iets met kattenplaatjes!

 

HIER LOOPT HET ALLEMAAL UIT DE KLAUWEN EN KOMT ALLES TOCH (MEESTAL) OP ZIJN POOTJES TERECHT:

Facebook  .

katvanhouse

PS.  Kijk op Facebook om mee te gluren in het dagboek van de Kat van House.
PSPS. Tot zaterdag en alvast een X van De Kat van House en de VLLA-tjes.

Leuk? Deel het hier!