VLLA

We Crave The Quiet presenteert debuut EP op 13 maart

27 februari 2015 Nieuws
Bron: Dichtbij

Donderdag 13 maart presenteert We Crave The Quiet hun debuut EP aan het publiek in VLLA, Amsterdam. De aanvang is 21.30 uur en de toegang is gratis.

We Crave The Quiet staat voor stilstaan bij het moment, loslaten en je laten leiden door de emotie in de muziek. Op de self titled debuut EP combineert We Crave The Quiet alternatieve pop met soundscapes in wat zich het best laat omschrijven als duistere en verstilde landschapspop.

De muziek roept beelden op van uitgestrekte sneeuwvlaktes en de donkere bossen van Scandinavië. We Crave The Quiet is een project van zangeres Jula Aimée, gitarist Jan Schröder (Causes), drummer Jonas David Kröper en VJ Noralie (Eefje de Visser).

Bekijk de EP teaser hier of via Vimeo:

Alle nummers op de EP zijn gebaseerd op improvisaties die in het moment zijn ontstaan. Kernthema’s zijn desolaatheid, afzondering, introspectie en duisternis. De muziek is beïnvloed door artiesten als Massive Attack, Björk, Rickie Lee Jones en Little Dragon.

De eerste reacties op de EP:

“Denk aan Massive Attack, Portishead, en Björk, en je hebt de naamloze debuut-ep van het nieuwe Nederlandse project We Crave The Quiet.” (Alt Country Forum)

“Deze toegankelijke, sferische alternatieve muziek zal een breed scala aan openminded fans kunnen verwelkomen.” (White Room Reviews)

 

[CHECK WE CRAVE THE QUIET OP DE VLLA AGENDA]

Leuk? Deel het hier!