VLLA

Guestzone interviewt Bob Wisman – Vroeg beginnen is het nieuwe doorhalen dankzij Dagverblijf

28 oktober 2014 Nieuws

Bron: Guestzone | Reporter: Marijke Van Voorst

Het Amsterdamse evenement Dagverblijf bestaat zaterdag 15 november twee jaar. Reden genoeg om de bedenker en organisator Bob Wisman hierover aan de tand te voelen. “Ik kijk met een grote glimlach terug op de afgelopen twee jaar”, reageert Bob Wisman (34). “Verschillende mensen verklaarden me in het begin voor gek. Wie zou er in de herfst- en wintermaanden nu overdag naar een feest willen?”

Een eigenwijs idee

“Het stond ramvol mensen die overdag een gezellige tijd met elkaar wilden hebben.”

Vroeg beginnen is het nieuwe doorhalen vlla amsterdamAls eigen ondernemer in (evenementen) organisatie en merkactivatie is Bob Wisman wel gewend om op eigen initiatief een evenement te organiseren. “Ik heb meerdere concepten geprobeerd en sommige dingen werkten en andere niet”, vertelt Bob. “Dagverblijf is een eigenwijs idee dat goed heeft uitgepakt.”

Ongeveer één keer in de maand vindt dit feestje steevast plaats in de Amsterdamse club VLLA. Het idee voor het dagfeest is ontstaan nadat Bob samen met zijn goede vriend Frank Böhm tijdens het festival Bungalup een gat in de dagprogrammering mocht opvullen. “Het stond ramvol mensen die overdag een gezellige tijd met elkaar wilden hebben”, aldus Bob.

Daarnaast ligt het dicht bij de belevingswereld van de bedenker. Bob: “Je wordt een dagje ouder, de clubs heb je onderhand wel gezien en je kunt het op een bepaald moment niet meer permitteren om slaperiger op je bureaustoel te zitten. Dankzij Dagverblijf kun je op tijd in je mandje liggen en je kunt gewoon iets aan de volgende dag hebben.”

Anders dan anders

Dat wat op vrijwel alle festivals als randprogrammering wordt gezien, is door Bob juist als hoofdprogrammering gebombardeerd.

www.shotbymodels.com by photographer Michael Graste Ook de, in Bobs ogen, soms te serieuze Amsterdamse underground heeft hem doen nadenken over het laten horen van een ander geluid. “Er draaien nog te veel dj’s alleen voor hun eigen succes”, meent hij. “Er wordt in sommige gevallen te weinig gelet op het publiek. Zowel achter de draaitafel als op de dansvloer zou het plezier zichtbaar moeten zijn. Daarnaast mag het van mij af en toe wel wat gekker. Ik neem mijzelf ook niet al te serieus.”

Dit laatste blijkt wel uit het feit dat wat op vrijwel alle festivals als randprogrammering wordt gezien, door Bob juist als hoofdprogrammering is gebombardeerd. “Ik bedenk altijd wel iets geks, zoals happy hardcore karaoke, het plaatsen van een ballenbak of Disco Bingo. Alles wordt gebracht met een twist.”

Volgens de Amsterdammer komt dit de sfeer alleen maar ten goede. “Door de interactie te stimuleren, raak je ook eens met elkaar aan de praat. Tijdens het eenjarige bestaan kon je cakejes maken en die moest je aan een iemand geven die je niet kende.”

Tussen 14.00 uur en 19.00 uur staat Dagverblijf dan ook vooral in het teken van socializen. “Op een gegeven moment merkte ik dat ik sommige vrienden niet zo vaak meer zag. Als we elkaar dan zagen, waren de gesprekken oppervlakkig vanwege de harde muziek.” Vandaar dat je tijdens Dagverblijf eerst ergens lekker kunt zitten voor een hapje en een drankje. “Op een gegeven moment halen wij de banken weg en kan er volop gedanst worden”, glimlacht Bob.

Dagverblijf tijdens Amsterdam Dance Event

“Tijdens ADE wilde ik laten zien dat het harde feesten meer kan zijn dan alleen clubbing.” En dat is gelukt!

10514163_847116398667169_5827870902962397471_oDit jaar werd Dagverblijf voor het eerst georganiseerd tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). “Dit vond ik best spannend, omdat Dagverblijf niet enkel dj-georiënteerd is. Normaal gesproken programmeer ik alleen Nederlandse dj’s, omdat ik vind dat wij hier genoeg talent hebben rondlopen. Tijdens ADE werkte ik samen met een agency, omdat ik tijdens dit evenement moest concurreren met ‘de groten der aarde’. Ook daarom was het uitdagend”, legt Bob uit.

“Vorig jaar heb ik bewust niet meegedaan aan ADE. Nu was Dagverblijf er klaar voor. Tijdens ADE wilde ik laten zien dat het harde feesten meer kan zijn dan alleen clubbing.” En dat is gelukt! Met een ballenbak, springkussen, speciale dj-fotohoek en entertainers was er tijdens deze speciale editie van Dagverblijf genoeg te beleven op die mooie zaterdag in oktober.

Bob: “Voor mijn gevoel is het erg goed gegaan, de sfeer zat er goed in. Er zijn altijd puntjes ter verbetering, maar uit wat ik zoal om me heen heb gehoord en gezien, had iedereen een leuke dag.” Ook over de dj’s is Bob te spreken. “Ze waren goed, al hebben ze echt een ander geluid laten horen dan tijdens een ‘normale’ editie van Dagverblijf.”

Dat het Dagverblijf-publiek zich goed heeft vermaakt, blijkt wel uit dit filmpje.

 [LEES HET COMPLETE INTERVIEW OP GUESTZONE]

[VOORPRET OP FACEBOOK VOOR DE 2 YEAR ANNIVERSARY]

[DAGVERBLIJF ANNIVERSARY LINE UP & FUN OP DE VLLA AGENDA]

logo-wit-500

Leuk? Deel het hier!