VLLA

in je oren de morning after…

27 september 2014 Nieuws

Door: in je oren

De ochtend na in je oren hebben we altijd een beetje een kater (en heus niet van de Jupilers hoor) … zo’n licht weemoedig gevoel na een prachtige avond waar alles klopte. Een van de muzikanten, biertje in de hand in de pauze: “Ik heb echt nog noot zoiets meegemaakt, zoveel mensen die zo stil luisteren.” Precies waar we van droomden toen we bijna een jaar geleden de eerste editie organiseerden.

20.30. Parker is de naam. Hieronder op de foto (rechts van hem Suzanne, die helemaal vanuit Tilburg kwam om 1 liedje mee te zingen). Diepwarme stem, scherpe, ironische teksten, kaal gitaarspel: van niets teveel en van niets te weinig. Hier kan je een preview luisteren van zijn EP die dit najaar uitkomt.

Iets later op de avond. Dandelion: vier jongens uit Volendam, belachelijk muzikaal, 3-stemmige koortjes, denk Crosby, Stills & Nash. Hun EP “The All Year Round” (die volgens een lovende recensie “speelse charme en ouderwetse esthetiek” ademt) is te vinden op Spotify en Itunesn vinden via hun website.

En toen, het was een uur of 22.15: Midas. Het kan stil zijn en het kan stil zijn. Bij Midas was het stil. Zelfs nog na het daverende applaus na afloop van zijn laatste liedje: iedereen bleef zitten wachten tot de wereld weer zou verder draaien. Op zijn website kan je een liedje van zijn EP “Captain of The Lonely Heart” luisteren en bestellen.

Als verrassing hadden we Jonna Balk gisteren vooraan verstopt. Zij maakte tekeningen van luisterende mensen. Geen foto’s en filmpjes, wel een tekening van je luisterende zelf. Meer van haar werk is te vinden op haar website.

[Volg in je oren op Facebook]

[Volg in je oren op Twitter]

 

Leuk? Deel het hier!