VLLA

Hatseflats kindermeespeeltoneel: “En wat deed het elfje dan in haar huisje?”

29 april 2014 Nieuws

Door: Annika van Oostveen

“En wat deed het elfje dan in haar huisje?”

Een twintigtal ogen sperren open. Het elfje – te herkennen aan doorzichtige vleugeltjes en een glimmende toverstaf – kijkt vragend naar haar publiek. Monden gaan open en dan klinkt het luid:

“Haar verjaardag vieren!”

“Oh ja! Ze vierde haar verjaardag! En wie waren er op visite?”

ELFJES!!!

“Wie kan er heel goed een elfje spelen? Ah ik zie heel veel vingers! Kom er maar bij!”

Annika van Oostveen_HATSEFLATS_KindermeespeeltoneelEén keer per maand mag ik mijn dagelijkse routine even helemaal vergeten. Op die zaterdagen in VLLA waan ik me in een gouden kasteel als stoere prinses of raak ik hopeloos verdwaald in een geheime grot met oude trollen en gekke kabouters. Of misschien geef ik zomaar een feestje in het sprookjesbos samen met alle kleurrijke draken en lichte elfjes. Op die zaterdagen vanaf 13:00 uur kan van alles gebeuren. Echt alles.

En dat is precies wat ik het al-ler-leukste vind aan spelen voor Hatseflats meespeeltoneel! Samen met alle kinderen verzinnen we mooie, ontroerende en ook super spannende verhalen. Deze verhalen verzinnen we ter plekke. En dat niet alleen, samen met ons publiek spelen we  ze direct uit! Met mooie kostuums en af en toe gitaarmuziek. Omdat niets van te voren vaststaat – het is improvisatietheater van begin tot eind – is het elke keer weer zo’n leuke verrassing wat voor suggesties er uit ons enthousiaste en oprechte publiek komen. Ouders meegeteld!

En omdat één zaterdag per maand natuurlijk veel te weinig is voor Hatseflats… DO IT YOURSELF – HATSEFLATS!

Wil je thuis ook een keer wat spelen, probeer dit:

1. Een Woord Per Keer

Vertel met z’n tweeën (of meer maar dat is wel moeilijker!) een verhaal. Jullie mogen zelf verzinnen waar het verhaal over gaat. Maar je mag maar één woord zeggen als je aan de beurt bent! Hoe zal dit verhaal gaan?

2. Armen Door

Nodig? Een stoel!

Een speler zit op de stoel en houdt zijn of haar armen achter de rug. De ander gaat op z’n knieën achter de stoel zitten en steekt zijn armen naar voren (onder de armen van diegene op de stoel door). Probeer eens je haar achter zijn/haar oren te doen? Lukt het je om te klappen? En durf je in je neus te peuteren? Ook leuk om met je ouders te doen. Succes!

Let op: in mei spelen we één keer niet op zaterdag maar op zondag 11 mei!

KOM JE OOK??

 

[Lees meer over Hatseflats in de VLLA agenda]

Leuk? Deel het hier!