VLLA

‘The boy with the broken record’ bij BAUHAUS Klangfabrik

2 augustus 2013 Nieuws

Het verhaal achter deze jongen is heel erg triest. Hij had een plaat. Die ging kapot. Toen had hij een gebroken plaat. Dit allemaal tegen de achtergrond van een overvol Roemeens weeshuis middenin de strenge winter van 1992. De plaat kreeg hij van zijn oudere neef, zijn enige overgebleven familielid. ‘Wanneer je deze plaat luistert verdampen al je zorgen’. Had hij hier maar niet zo op gehamerd. Nu was hij kapot.

The guy with the broken record_BAUHAUS_Klangfabrik_VLLA_Amsterdam_Jaren zwierf hij door Roemenië. Ze sleepte hem van weeshuis naar weeshuis, van pleeggezin naar pleeggezin. Uiteindelijk werden ze allen gek van zijn obsessie voor platen die absurde vormen had aangenomen. Al die tijd droeg hij de plaat van zijn neef mee, maar nooit vond hij een kopie om de, volgens zijn neef “hemelse geluidsgolven” te beluisteren.

Toen hij op 18-jarige leeftijd naar Nederland vertrok vond hij eindelijk een kopie. Met trillende handjes zette hij de naald op de plaat. Wat bleek? KUT PLAAT! De ironie.. Ondertussen bleek ook bijna elke dj overgegaan op digitaal of cd’s. Dit alles resulteerde in een onstuitbare woede jegens alles wat met vinyl te maken heeft. Hij heeft hierdoor vaak gebroken vinyl om zich heen en draagt daardoor de bijnaam [[’the boy with the broken record’]].

Van muziek houdt hij nog wel. Met name ongemakkelijke Roemeense minimal en ingewikkelde Oostblok techno. Gezellig! BAUHAUS geeft hem een kans. Kom hem aanschouwen op [[BAUHAUS Klangfabrik]] in ‪VLLA‬ deze zaterdag. Daar een set van 2,5 uur. Binnen niet afzienbare tijd ook een setje op de [[Soundcloud van BAUHAUS Klangfabrik]].

[[DIT VERHAAL IS GEJAT VAN DE FACEBOOKPAGINA VAN BAUHAUS]]

[[BAUHAUS Klangfabrik [10 uurtjes] // zaterdag 2 augustus in VLLA]]

[[TICKETS BAUHAUS Klangfabrik]]

Leuk? Deel het hier!