VLLA

Blind Pit Date van Tula&Mees bij LuisterLunch in VLLA

21 juni 2013 Nieuws

Korte proloog: deze blind date speelde zich af tijdens [[LuisterLunch #één]] in VLLA. Aanstaande zondag is de eerstvolgende editie van LuisterLunch: [[LuisterLunch #twee]]

 

Door: Xandry van den Besselaar / roosblogt.nl

Blind Pit Date #3: Tula & Mees

Een beetje zenuwachtig staat Mees te wachten op zijn blinddate. Tijdens het Breakin’ Walls Festival in Frascati gaf hij zich impulsief bij ons op. Hij is 18 jaar en heeft net VWO examen gedaan. Hij gaat bijna nooit naar het theater en is benieuwd naar de Luisterlunch. Mees hockeyt , zeilt graag en speelt gitaar. Volgend jaar gaat hij maritieme techniek studeren in Delft. ‘Bootjes, natuurkunde en wiskunde’ zegt hij, als ik vraag wat dat precies inhoudt. Tula, 16 jaar, kan de weg niet goed vinden. Gehaast komt ze aangefietst terwijl Mees zit te wachten op een bankje. Ze zit in de vierde klas van het gymnasium, houdt van dansen en speelt viool. Mees en Tula bezoeken de Luisterlunch in VLLA. Er staat een lange tafel gedekt en tussen het verse brood en de geperste jus zijn twee optredens van muzikanten, dichters, verhalenvertellers of andere culturele papegaaien.

Blind Pit Date in VLLA tijdens LuisterLunch - Tula en MeesDe eerste paar minuten
Mees: “Het was eigenlijk helemaal geen ongemakkelijke kennismaking. Tula was heel open en zette meteen de eerste stap. Er was onmiddellijk een conversatie en er was altijd iets te bespreken. Ik vond het super, heel cool!”
 Tula: “De eerste paar minuten voelde ik me een beetje ongemakkelijk, maar dat kwam vooral omdat ik iets te laat was. Hij zag er een beetje verlegen uit, als een lieve jongen!”

De Luisterlunch
 Mees: “Het was op een super mooie locatie ergens in een binnenplaats met een mooie tuin! Er worden ook feestjes gegeven, echt een aanrader! Na een half uur buiten te hebben gezeten, werden we gevraagd plaats te nemen aan een grote tafel. We zaten toevallig heel dicht bij het podium. Tijdens de optredens werd gevraagd of het doodstil zou kunnen zijn. Het eerste optreden was een bandje met een beetje alternatieve muziek. Het meisje kon vreselijk goed zingen! En als tweede kwam er een hele grappige dichter, Daan Doesborgh. Hij had een gedicht over het feit dat het maar geen lente wilde worden. Grappig dat je achteraf zelf kon bepalen hoeveel het optreden waard was. We zaten trouwens met bekenden van diegene die de lunch hadden georganiseerd, daar hebben we ook mee gekletst, erg gezellig!”
 Tula: “Het was echt een ontzettend lekkere lunch! Er was vers brood, cheesecake en er waren pannenkoeken.  De optedens waren tijdens de luch. Het bandje met Nederlandslatige muziek maakte vooral rustige muziek. De dichter had vijf grappige gedichtjes geschreven! “

Het Afscheid
 Mees: “Het bleek dat we dicht bij elkaar woonden, dus we zijn samen naar huis gefietst.”
 Tula: “Bij het afscheid hebben we nog een foto gemaakt en elkaar geknuffeld. We hebben geen nummers uitgewisseld, dat voelde een beetje gek.”

En nu?
Mees: “Ik vond haar wel leuk. Ze heeft in ieder geval een goede muzieksmaak! Ik ga binnenkort zeilen, maar misschien spreken we nog wel af!”
 Tula: “Ik vond het gezellig, misschien dat we nog iets leuks gaan doen.”

Wil je zelf ook een keer op een culturele blind date? Stuur een mail naar info@depit.nl met je naam, leeftijd en telefoonnummer of laat een bericht achter op hun Facebookpagina en zij zullen je koppelen!


Deze blog is geschreven door Xandry van den Besselaar voor De Pit

De originele versie vind je hier: http://roosblogt.nl/blind-pit-date-tula-mees/
Volg De Pit op Twitter via @DePitCrew

Ook geblogd over (een event in) VLLA? Laat het ons weten!
Mail naar geertje@vlla.nl of tweet je blog-url aan @VLLA_

Leuk? Deel het hier!